Kombucha – fermentowany napój herbaciany – zdobywa coraz większą popularność na całym świecie. Ten pradawny eliksir,…
Czytaj dalejKategoria: Probiotyki
Probiotyki i prebiotyki w czasie infekcji
W ostatnich latach naukowcy coraz częściej podkreślają kluczową rolę mikroorganizmów bytujących w naszym przewodzie pokarmowym w…
Czytaj dalejProdukty fermentowane – skarby tradycyjnej kuchni
Fermentacja to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności, znana ludzkości od tysięcy lat. Ten fascynujący proces,…
Czytaj dalejKiszonki – probiotyczna moc fermentowanych warzyw
Fermentacja to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności, znana ludzkości od tysięcy lat. Kiszonki, będące efektem…
Czytaj dalejMikrobiom jelitowy – klucz do zdrowia całego organizmu
W głębi naszego organizmu toczy się fascynująca batalia o nasze zdrowie. Biliony mikroorganizmów, które zamieszkują nasze…
Czytaj dalej